Majstorija Pitija za slavlje Granade u Valenciji

Levante poraženo

Majstorija Pitija za slavlje Granade u Valenciji

Edmir Škorić
Teme:

Prvi put nakon jeseni 1954. godine Granada je u Valenciji savladala Levante.

Susret Levantea u Granade "mirisao" je od početka na susret s malo golova. Nije bilo većih prilika, a u 24. minuti najbolja šansa za domaće.

Dosuđen je penal za Levante, Nabil El Zhar je pucao po sredini gola, golman gostiju je odbranio. Prethodno je u svom šesnaestercu Manuel Iturra srušio jednog domaćeg nogometaša.

Do sudačke nadoknade rezultat se nije mijenjao, a onda Granada dolazi do gola. Piti je lijepo zabio iz slobodnjaka. Zavrnuo je loptu s nekih 23 metra u gornje lijeve rašlje Levanteovog gola. 

Zanimljivo da je ovo prva pobjeda Granade u gostima kod Levantea od 1954. godine. Levante je primio gol nakon što su prethodno u tri susreta sačuvali svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svakako vrijedi spomenuti da je početak drugog dijela kasnio 15-ak minuta zbog nestanka struje. 

Primera, 12. kolo:
Levante - Granada 0:1 (Piti 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.