Majstorija Sarića za veliki trijumf Slobode

Pobjeda Slobode

Majstorija Sarića za veliki trijumf Slobode

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su Radnik s 1:0 u derbi susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odlično je tim Husrefa Musemića ušao u meč i nakon dvije minute igre su imali veliku šansu. Ivetić je uposlio Ahmetovića, ali iskusni napadač Tuzlaka pogađa prečku sa samo tri metra.

Uslijedio je potom dosta miran dio utakmice, koji je bio popraćen s nekoliko žutih kartona, da bi finiš prvog dijela donio velika uzbuđenja.

Igrala se 42. minuta kada je Elvis Sarić fantastično izveo slobodan udarac, te je pogodio mrežu Radnika za prednost Slobode od 1:0. 

Nadoknada prvog dijela donosi još jednu šansu. Veselinović je ovog puta pogodio prečku sa svega nekoliko metara i na odmor ostišlo vodstvom domaćeg tima.

Nastavak donosi solidan meč, a igra se zbog teških vremenskih uslova nije mogla previše razviti. Imala su oba tima šanse za postizanje pogodaka, ali do kraja je ostalo 1:0 za Slobodu, koja je ostala na prvom mjestu Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sloboda - Radnik 1:0 (Sarić 42')

SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Haurdić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Janković, Obradović, Ostojić, Srećković, Jakovljević S., Šećerović.



Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi