Majstorija Vranješa odvela Borac u drugo pretkolo Evropske lige

Slavili protiv Sutjeske sa 1:0

Majstorija Vranješa odvela Borac u drugo pretkolo Evropske lige

E. Čaušević, foto: E. Oštraković

Fudbaleri Borca danas su na svom terenu pobijedili Sutjesku (1:0) i tako su izborili plasman u drugo pretkolo Evropske lige.

Borac je odigrao veoma dobar meč i zasluženo je slavio protiv ekipe iz Nikšića u prvom pretkolu Evropske lige. Bh. tim je od prve minute krenuo veoma ofanzivno i pokazao da danas samo pobjeda dolazi u obzir.

Domaći su prvu veliku priliku imali u 18. minuti kada je Lukić izbio sam ispred golmana Sutjeske, ali je previše komplikovao i nije na kraju uspio da uputi udarac ka golu protivnika.

Sutjeska je zaprijetila u 24. minuti preko Osmajića, ali je Pavlović odlično zaustavio njegov pokušaj.

Deset minuta kasnije Borac je poveo sa 1:0. Brtan je slobo šutirao glavom, ali lopta dolazi nekako do Stojana Vranješa koji je fantastično reagovao i pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih.

U 43. minuti u dobroj šansi našao se i Zakarić, no lopta nakon njegovo udarca odlazi pored gola. Do kraja prvog dijela prijetio je i Ziljkić, ali ostalo je 1:0.

Na početku drugogo poluvremena bio je dosta slabiji tempo igre. Prvi su zaprijetili gosti u 57. minuti preko Raičevića, ali je Pavloviš ponovo bio siguran. U 70. minuti novi pokušaj Ziljkića, ali brani sada golman Sutjeske.

U finišu utakmice gosti su krenuli po izjednačenje. U 85. minuti u veoma dobroj šansi bio je Stijepović, ali na svu sreću na kraju lopta odlazi visoko preko gola Pavlovića.

Do kraja utakmice gosti su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali igrači Borca su uspjeli da se odbrane i na kraju proslave plasman u drugo pretkolo.

Prvo pretkolo Evropske lige:

Borac - Sutjeska 1:0 (Vranješ 35')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Borac: Pavlović, Dujaković, Jovanović, Janičić, Čaosić, Zakarić, Danilović, Brtan, Ziljkić, Vranješ, Lukić.

Sutjeska: Giljen, Stijepović, Bulatović, Mitrović, Grivić, Dubljević, Janković, Osmajić, Ćetaković, Kojašević, Adrović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Svaka čast za bosanskog predstavnika iz Banja Luke, samo naprijed!
17 3
Tito1
Bravo za Borac...biće bolji rejting naših predstavnika u budućnosti!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi