Majstorije Di Marije i Ibrahimovića u pobjedi PSG-a

Parižani nezaustavljivi u domaćem prvenstvu

Majstorije Di Marije i Ibrahimovića u pobjedi PSG-a

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Paris Saint Germaina nastavili su dominaciju u domaćem prvenstvu.

Aktuelni prvak Ligue 1 večeras je na gostovanju ostvario ubjedljivo pobjedu protiv Caena (3:0) u okviru 19. kola francuskog prvenstva. PSG je do prednosti stigao u 16. minutu, a mrežu domaćih zatresao je Angel Di Maria. Nakon toga na scenu je stupio sjajni Zlatan Ibrahimović. On je u 36. minuti utakmice fenomenalnim pogotkom udvostručio prednost gostiju.

PSG je pitanje pobjednika riješio na otvaranju drugog poluvremena. U 50. minuti svojim drugim golom na utakmici Angel Di Maria je postavio konačnoh 3:0.

Parižani se nalaze na prvom mjestu Ligue 1 sa 51 osvojenim bodom i dalje su neporaženi u prvenstvu. Drugoplasirani Angers ima 20 bodova manje u odnosu na PSG. Ekipa Caena je četvrta sa 30 osvojenih bodova.

Ligue 1, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Caen - PSG 0:3


Ángel Di María Goal - Caen 0-1 PSG - 19-12-2015 by Gol-Live
Zlatan Ibrahimovic SUPER Goal - Caen 0 - 2 PSG... by zidanekrisz
Ángel Di María Goal - Caen 0-3 PSG - 19-12-2015 by Gol-Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.