Majstorije Suareza i Messija za pobjedu Barce u Madridu
Foto: EPA

Polufinale Kupa kralja

Majstorije Suareza i Messija za pobjedu Barce u Madridu

Večeras je na Vicente Calderonu odigrano 'finale prije finala' španskog Kupa kralja u kojem su se sastali Atletico i Barcelona.

U izuzetno zanimljivoj i dobroj utakmici više uspjeha imali su gosti sa Nou Campa, koji su zahvaljujući majstorskim golovima Suareza i Messija došli do pobjede rezultatom 2:1.

Barca je u vodstvo stigla već u 7. minuti kada je Luis Suarez povukao loptu sa polovine igrališta i prošao cijelu odbranu domaćeg tima, te rutinski savladao Moyu za 1:0.


Na drugi pogodak se čekalo do 33. minute, a onda je Messi fantastičnim udarcem sa distance doveo svoj tim do prednosti od 2:0 i postavio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Atletico je bio mnogo bolji tim a do smanjenja na 2:1 stigao je u 59. minuti preko Griezmanna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice su domaći promašili nekoliko kolosalnih prilika, pa je ostalo 2:1 za Barcelonu.

Revanš meč polufinala Kupa igra se za sedam dana, a pobjednik će se u finalu sastati sa boljim iz dvomeča Celte i Alavesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi