Majstorije Tourea i Nasrija za trofej Manchester Cityja

Trofej za City, Džeki 87 minuta

Majstorije Tourea i Nasrija za trofej Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja osvojili su engleski Capital One Kup, nakon što su u finalu na Wembleyu savladali Sunderland rezultatom 3:1.

Uvodne minute susreta pripale su Građanima, ali Aguero i Džeko nisu bili u prilici za postizanje gola, a i odbrana Sunderlanda je bila na visini zadatka.

Prvi šut na gol Cityja donio je pogodak. Fabio Borini je pobjegao odbrani Građana, te je matirao Pantilimona za vodstvo Sunderlanda od 1:0.

Crne mačke su držale meč pod kontrolom. Prepustile su inicjativu Cityju, te su svoju priliku čekali iz kontranapada. Imao je Aguero dobar pokušaj u 28. minuti, ali je odbranio Vito Mannone. 

Sunderland je mogao u 39. minuti da dođe i do drugog pogotka. Ponovo je Borini pobjegao štoperima  Cityja, ali je ipak Vincent Kompany, u posljednjem trenutku uklizao i spasio svoj gol.

Imao je City do kraja prvog dijela veći posjed lopte, ali do gola nisu mogli doći, pa je Sunderland otišao na odmor vodstvom od 1:0.

Nastavak je donio potpunu ofanzivu Građana i preokret nakon nešto više od 10 minuta igre. Silva je prvi prijetio u 51. minut, a potom za samo dvije minute tim iz Manchestera dolazi do prokreta.

Pravom čarolijom s 25 metara na 1:1 je poravnao Yaya Toure, da bi već u narednom napadu Samir Nasri pogodio za prednost Građana od 2:1.

Nakon preokreta, City je potpuno kontrolisao meč. Imala su oba tima još nekoliko jako dobrih prillika, ali su oba golmana bila na visini zadatka. Ipak, u finišu meča konačan rezultat od 3:1 postavio je Navas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, pa je City stigao do trofeja u Capital One Kupu. Edin Džeko je odigrao 87 minuta za Manchester City.


Fabio Borini Goal ~ Manchester City vs... by All_Goals
Yaya Toure Fantastic Goal ~ Manchester City vs... by All_Goals
Samir Nasri Amazing Goal Manchester City vs... by ednilsonqueiroz

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.