Majstorije veterana Čelika i Rijeke na Bilinom polju
Veterani Čelika i Rijeke pokazali su da su u veoma dobroj kondiciji,a nekolicina njih bi još uvijek mogla i aktivno igrati nogomet

Revijalni duel pripao Zeničanina

Majstorije veterana Čelika i Rijeke na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je na stadionu Bilino polje odigrana revijalna utakmica između veterana Čelika i Rijeke. Iako je rezultat bio u drugom planu, na kraju su pobijedili domaćini rezultatom 3:2.

Veterani Čelika i Rijeke napravili su pravu nogometnu poslasticu, koju na štetu nije mogla posmatrati publika, budući da je stadion Bilino polje bio zatvoren za gledaoce. Upravo je to jedina zamjerka organizatora, jer sigurno je da su mnogi navijači htjeli na licu mjesta vidjeti, svoje nekadašnje ljubimce iz crno-crvenog dresa, ali i gostujuće vedete, predvođene Mladenom Mladenovićem.

Zanimljivo da su poluvrijeme za Čelik igrali Hasančić, Hodžić i Brkić, a drugo poluvrijeme za Rijeku, ova trojica igrača s velikim uspjehom su nosili dres Rijeke, a Brkić i Hasančić su i danas veoma cijenjeni u ovome klubu, u kojem su ostavili snažan utisak.

Kada je u pitanju domaća ekipa, bilo je lijepo vidjeti na golu bivšeg reprezentativca Almira Tolju u zadnjoj liniji, Buljinu, Beganovića, zatim u vezi sjajne Šabića, Paškalja, te u napadu Brkića i Bujaka. S klupe su Zeničane predvodili bivši trener Čelika i mlade reprezentacije Nermin Hadžiahmetović i Besim Bajrambašić, proslavljeni igrač Zeničana i bivši sudija.

Nakon utakmice standardno, kada su utakmice ovakvog tipa, nastupilo je i treće poluvrijeme, a uskoro se očekuje i ponovni duel ovih ekipa, ali u Rijeci.

Čelik - Rijeka 3:2 (Zukić, Buljina, Kamberović- Gibičar, Kezić)

Čelik: Tolja, Buljina, Hadžiahmetović, J.Džidić, Nalić, Paškalj, Beganović, Šabić, Terzić, Brkić, Bujak. Još su igrali: Hrnjić, Bradarac, Zukić, Babić, Imamović, Kamberović, Hasanović. Selektor: Nermin Hadžiahmetović.

Rijeka: Damijan, Božičić, Dobrić, Aleksić, Tomić, Kezić, Gibičar, Mladenović, Šmit, Šumberac, Hasančić. Još su igrali Hodžić i Brkić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babe
Koga su ovi iz Rijeke poslali,..hahaha. Niko nikad fudbal nije igrao.Ta nece pravi igraci dolaziti na djubriste.
1 11
SEIKO
SVE SAMA TALAŠIKA IGRALA ZA ČELIK.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi