Majstorije Zebe za preokret Slobode protiv Viteza

Crveno-crni u vrhu

Majstorije Zebe za preokret Slobode protiv Viteza

Edmir Škorić

Pogocima Zajka Zebe Sloboda je slavila protiv Viteza s 2:1 u susretu šestog kola BH Telecom Premijer lige.

Sloboda je loše otvorila utakmicu, pošto su gosti u 13. minuti poveli sa 1:0. Kapetan je izveo korner, lopta je prevarila Pirića i završila u domaćoj mreži.

Do samog finiša prvog dijela Sloboda nije uspjela da se oporavi od šoka, a onda, poslije ubačaja iz kornera, Zeba majstorski pogađa ljevicom za 1:1. Prethodno je Veselinović ubacio iz ugla.

U 15. minuti nastavka Sloboda postiže drugi pogodak, dolazi do preokreta i na kraju nove važne pobjede. Zeba je poentirao iz slobodnjaka, pokazavši još jednom kakav je majstor.

Soboda je drugoplasirana sa 13 bodova i definitivno će ostati na toj poziciji, jer je Široki, koji ima utakmicu manje, na osam osvojenih bodova. Čelik ima devet, a vodeći je Zrinjski sa 14 bodova. Što se Viteza tiče, on je 15. sa četiri boda i čeka ga grčevita borba za opstanak.

Sloboda - Drina 2:1 (Zeba 45, 60/ Kapetan 13)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Ahmetović, Veselinović. 

Vitez: Živković, Jevtić, Pezo, Šantić, Kantar, Livančić, Pilipović, Barišić, Sadiković, Kapetan, Đurić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti