Šerif Hasić junak Makassara u pobjedi nad favorizovanim Bali Unitedom

Postigao drugi pogodak

Šerif Hasić junak Makassara u pobjedi nad favorizovanim Bali Unitedom

S. Mlaćo
U jednom od derbija 7. kola Lige 1 Indonezije nogometaši PSM Makassara savladali su jutros Bali United sa 2:1.

Makassar sa klupe predvodi bh. stručnjak Milomir Šešlija, a neizostavni član prve postave je nekadašnji član Čelika, Sloboda, Mladosti, TOŠK-a Šerif Hasić.

Sve vrijedno pomena u ovom meču viđeno je u drugom dijelu. Makassar je poveo golom Fauzija, da bi u 78. minuti Šerif Hasić sa 11 metara pogodio za 2:0.

Hasić je tako na najbolji način krunisao sjajnu partiju u ovom meču, te pokazao da su čelnici ovog kluba napravili pravi potez kada su odlučili da ga ponovo angažuju u svoje redove.

Svojim kvalitetnim partijama i zalaganjem Hasić je osvojio i simpatije navijača koji ga mnogo cijene.

(P) Eksekusi tendangan penalti yang sempurna dari Serif Hasic 💥💥 PSM Makassar 2-0 Bali United FC. #BRILiga1 #BangkitBersama #DukungDariRumah

Posted by Liga 1 Indonesia on Sunday, October 17, 2021

Bali je do kraja uspio samo sa 11 metara preko Spasojevića smanjiti na 2:1. Treba istaći daje Bali jedan od favorita za prvo mjesto, pa je time pobjeda Makassara još vrijednija.

Makassar je sada na sjajnoj četvrtoj poziciji sa malim zaostatkom za timovima iz samog vrha.

Top Komentari

ghast0
Poziv u repku sad
0 1
CrveniKakanj
Bravo Šera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi