Hasić se vratio u indonezijskog velikana: Čelnici kluba i navijači su bili za moj povratak

Liga se igra po posebnim pravilima, trener kluba je iz naše zemlje

Hasić se vratio u indonezijskog velikana: Čelnici kluba i navijači su bili za moj povratak · Intervju

S. Mlaćo
Iskusni bh. nogometaš Šerif Hasić (33) vratio se u Indoneziju, tačnije nogometnog velikana te zemlje PSM Makassar.

Hasić je već nastupao za ovaj klub, no korona je sve poremetila, stao je i nogomet i vratio se u našu zemlju. Kratko je nastupao za BFK Simm Bau prije svega sa željom da održava formu, a zatim je ponovo stigao poziv iz Makassara gdje je ostavio sjajan dojam.

Navijači i čelnici kluba izričito su bili za povratak Hasića i to se desilo početkom ovog mjeseca.

Makassar je najstariji klub u Indoneziji, drugi najstariji u Aziji, sa armijom navijača.

“Ostavio sam ranije sjajne utiske, svi su bili za moj povratak i kada su me kontaktirali brzo smo se dogovorili. Liga je startala, upisao sam debi u prošlom kolu kada smo slavili 3:2. Dočekan sam zaista sjajno, već sam bio pa sam upućen u sve, ali opet sam ostao oduševljen prijemom. Navijača su posebna priča, kada su saznali da se vraćam, a što je bila njihova velika želja, dobio sam veliki broj poruka, brzo sam na osnovu igara u prošlom mandatu ovdje postao njihov ljubimac i zaista sam ponosan na to“, priča Hasić za SportSport.ba.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Trenutno se prvenstvo igra bez publike, u posebnim uslovima, a razlog je naravno koronavirus.

“Igramo pod posebnim pravilima, pred praznim tribinama. Zaista je prava šteta što je tako, jer stadioni su veliki, sve su to prelijepi stadioni, a tribine gotove uvijek ranije su bile pune. Sada igramo na jednom otoku u Đakarti, svaku utakmicu se rade testovi, moraš imati kod kada ulaziš na stadion. Zaista su stroga pravila, ali kada je tako, lako se čovjek i navikne. Što se tiče samog života, teško je priviknuti se kada tek dođete. Velike su vrućine, sparina je, potrebno vam 15-20 dana, pa i mjesec da se priviknite. Kada je životna svakodnevnica u pitanju, sve je otvoreno, sve radi, ali za ulazak bilo gdje moraš biti vakcinisan“, kaže iskusni defanzivac.

Njegov klub uspješno je startao, a na klupi je bh. stručnjak Milomir Šešlija.

“Šešlija je sjajno ovdje ranije radio sa ekipom Arema Cronus, a za sada nam ide dobro. U četiri kola upisali su dvije pobjede i dva remija. Trenutno smo treći na tabeli, a kada govorimo o kvaliteti nogometa, mogu reći da je tu negdje sa Premijer ligom naše zemlje. Što se tiče organizacije, zaista sve pohvale, to je nivo Bundeslige“.

Opis nije dostupan.

Kratko se zadržao u BiH nakon što je korona zaustavila nogomet u Indoneziji.

“Vratio sam se kako bi održavao formu i da budem u pogonu. Igrao sam za jedan manji klub NK Vis Simm Bau, a znao sam da ću se opet vratiti u Indoneziju“, kazao je za kraj razgovora Hasić koji je u našoj zemlji nastupao i za Mladost Doboj Kakanj, TOŠK, Bratstvo, FK Rudar Kakanj, FK Sloboda, NK Zvijezda Gradačac, Novi Pazar, Kriens, NK Čelik....

Tri puta je nosio dres mlade reprezentacije naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi