Makedonac prodat za milionče

Odličan posao Intera iz Zaprešića

Makedonac prodat za milionče

Mladom i do juče anonimnom Makedoncu Aleksandru Trajkovskom, samo jedna sezona je bila dovoljna da napravi unosan transfer.

Dosadašnji član Intera iz Zaprešića je potpisao ugovor sa belgijskim prvoligašem Zulte Waregemom uz obeštećenje od 1,1 miliona eura. Trajkovski je rođen 05.09.1992.  u Skoplju i sve do prošlog ljeta je bio član Cementarnice. Za Inter je odigrao prošle sezone samo 15 utakmica u kojima je postigao 4 gola uz 3 asistencije što je uz mnoštvo atraktivnih poteza privuklo mnoge klubove na čelu sa Dinamom. Nedavno je Anderlecht ponudio 500.000 eura, ali je spretni direktor Branko Ljaljak sačekao još bolju ponudu i na mladom igraču zaradio veliki novac. Trajkovski je do sad odigrao 4 meča za makedonsku mladu reprezentaciju uz jedan gol. Inter je u prošlom prvenstvu bio peti dok je Zulte Varegem osvojio 11. mjesto. Za tu ekipu je tokom sezone 2007/2008 igrao hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije