Makedonci angažovali novog Amerikanca

Košarkaš Banvita

Makedonci angažovali novog Amerikanca

D. Rakanović

Američki košarkaš Jordan Theodore novi je naturalizovani reprezentativac Makedonije. 

Ovaj Amerikanac trebao bi nastupiti za Makedoniju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, s obzirom da Makedonija ne igra na Eurobasketu ove godine.  

 "Jordan Theodore je zajednički izbor nas u Savezu i selektora. Očekujemo da kompletiranjem postupka dobijanja pasoša on bude na raspolaganju za predstojeći kvalifikacioni ciklus", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Makedonije Petar Naumoski.

Theodore je visok 183 cenitimetra i igra na pozicijama playa i beka, a iza sebe ima odličnu sezonu u Banvitu. Amerikanca je izabran za najkorisnijeg igrača FIBA Lige šampiona, u kojoj je turski klub igrao finale. 

Naumoski je kazao da je postupak za dobijanje pasoša Theodoru počeo prije mjesec dana, ali da još nije završen zbog političke krize, naglasivši da se nada da će biti gotov nakon formiranja nove vlade, da bi u makedonsku reprezentaciju mogao da se dovede vrhunski košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti