Makedonci demolirali Novi Zeland, pobjeda i Dominikane

Makedonci demolirali Novi Zeland, pobjeda i Dominikane

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Makedonije savladala je u drugom kolu predolimpijskog turnira koji se igra u Venecueli reprezentaciju Novog Zelanda sa ubjedljivih 84:62.

Za razliku od susreta sa Angolom kada su odigrali očajno u prvih deset minuta susreta, večeras su Makedonci igrali fantastično. Pobjedu su praktički osigurali u prvoj dionici koju su dobili 26:11, da bi na poluvremenu imali plus 13, 44:31.

Nastavak susreta donio je ponovo bolju igru Makedonije. Predvođeni McCalebbom, Antićem i Gečevskim do kraja su deklasirali Novozelanđane za konačnih 22 poena razlike.

Bo McCalebb je ubacio 23 poena u ovom susretu uz što je dodao i 11 asistencija, Pero Antić je ubacio 17 poena uz 10 skokova, dok je iskusni Todor Gečevski ubacio 16 poena.

U još jednom susretu igranom večera Dominikanska Republika je uz dosta problema savladala Koreju 95:85, ponajviše zahvaljujući sjajnom centru Atlanta Hawksa Alu Horfordu koji je ubacio 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.