Makedonci odabrali sastav za Eurobasket

Makedonci odabrali sastav za Eurobasket

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Makedonije Aleš Pipan objavio je spisak košarkaša koji će predstvljati ovu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Makedonce će u Sloveniji predvoditi košarkaš Atlanta Hawksa Pero Antić, te prva zvijezda prošlog Eurobasketa Bo McCalebb, a Pipan se odlučio na ovih 12 igrača.

Pero Antić, Vlado Ilievski, Bo McCalebb, Stjan Gjuroski, Todor Gečevski, Darko Sokolov, Predrag Samardžiski, Aleksandar Kostoski, Damjan Stojanovski, Gjorgji Čekovski, Vojdan Stojanovski i Vladimir Brčkov.

Makedonci Eurobasket otvaraju protiv Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.