Makedonci ogorčeni porazom, Crnogorci slave

M. Skaka

Veoma uzbudljivu završnicu u prvom kolu punudio nam je duel Crne Gore i Makedonije, a Crnogorci su na kraju upisali pobjedu rezultatom 81:80.


U taboru Makedonaca nisu bili previše raspoloženi za priču, a istakli su kako ih je loša završnica koštala.

Damjan Stojanovski je bio najefikasniji u ekipi Makedonije ističe kako su neki durgi faktori odlučili utakmicu:

"Znamo da je prva utakmica uvijek najteža. Igrali smo jako dobru kompletnu utakmicu, ali nam je koncentracija pala u posljednjim sekundama. Mislim da su drugi faktori odlučili ovu utakmicu", rekao je Stojanovski.

Selektor Makedonije Aleš Pipan nevoljno je govorio o večerašnjoj utakmici.

"Želio bih čestitati Crnoj Gori na pobjedi. Teško mi je bilo šta reći nakon onoga što se dešavalo na parketu. Moramo prvo pogledati ponovo utakmicu da bi smo dali bilo kakav komentar. Kontorilsali smo utakmicu do pet minuta pred kraj, kada smo napravili nekoliko grešaka. Moramo se pripremiti za narednu utakmicu protiv Litvanije, želimo ih iznenaditi", rekao je Pipan.

S druge strane u pobjedničkom timu su zadovoljni.

Centar Crne Gore Nikola Vučević ističe kako je odbrana u završnici donijela pobjedu.

"Bila je ovo teška utakmica, koja je mogla lako pripasti Makedoncima. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu u posljednjih pet minuta, pogodili smo nekoliko važnih šuteva. Igrali smo jaku odbranu i ovo je jako bitna pobjeda za nas"; rekao je Vučević.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević je zadovoljan iako je njegov tim nije igrao konstantnu odbranu.

"Pružili smo odličnu utakmicu, koja je mogla pripasti i protivnicima. Oba tima su bila jako spremna. Jedan tim je izgubio, ali nije izgubio šanse. Nismo igrali konstantnu odbranu, ali to nije moguće protiv Makedonije. Dobrom odbranom u zadnjih pet minuta iskontrolisali smo utakmicu. Sada moramo zaboraviti ovu utakmicu i spremiti se za narednu utakmicu"; rekao je Pavićević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.