Makedonci poraženi od Angole

Makedonci poraženi od Angole

Midhat Šljivak

Prvo kolo kvalifikacionog turnira za Olimijske igre donijelo je iznenđujući poraz selekcije Makedonije od Angole, dok su pobjede pored Rusije upisale Grčka i domaćin turnira Venecuela.

Rusi su u meču grupe C predvođeni Andrejom Kirilenkom lako izašli na kraj sa Korejom 91:56, a najubjedljiviju pobjedu prvog kruga napravila je Grčka koja je u susretu grupa A razmontirala Jordan 107:63. Grčku su do pobjede predvodili Kostas Papanikolaou sa 19 poena, Printezis sa 16, te Mavroeidis sa 15 koševa, dok je kod Jordana Soobozkov ubacio 14 poena.

Najveće iznenađenje prošlogodišnjeg Eurobasketa Makedonija, poražena je od selekcije Angole 88:84. Koštala je Makedonce loša prva četvrtina koju su izgbili sa 11 razlike 32:21, te do kraja nisu uspjeli okrenuti odlične Angolece, te su sada u veoma teškoj situaciji.
Eduardo Mingas sa 24, te Olimpio Cipriano sa 23 poena su predvodili Angolu, dok Makedoniji nije pomogao ni raspoloženo Bo McCalebb koji je ubacio 21 poen. Paro Antić je dodao 17 koševa.

Makedonci će se tako večeras morati "vaditi" protiv selekcije Novog Zelanda.

U posljednjem jučerašnjem duelu domaćin Venecuela je u najzanimljivijem susretu dana savladala Nigeriju 71:69.  a potpuno nezaustavljiv je za Nigerijce bio košarkaš New Orleans Hornetsa Greivis Vasquez koji je ubacio 24 poena. Bivši NBA igrač Ike Diogu je bio najefikasniji kod Nigerijaca sa double-double učinkom 14 poena 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti