Makedonci pružili dobar otpor, ali Island je bio bolji

EP u rukometu

Makedonci pružili dobar otpor, ali Island je bio bolji

Edmir Škorić

Makedonska reprezentacija je pružila veliki otpor favorizovanom Islandu, no nije uspjela izbjeći poraz.

Island je protiv Makedonije stigao do pobjede i približio se plasmanu u polufinale Eura u Danskoj, koja je i dalje lider u grupi 1 druge faze, dok će Islanđani sa Špancima voditi utrku za drugo mjesto.

Kada je riječ o današnjoj utakmici, Island je vodio 14:11 na poluvremenu, ali u završnici utakmice Makedonci su se približili na gol zaostatka (26:27, 27:28), no nisu uspjeli da izbjegnu poraz.

Sjajni Gudjor Sigurdsson je sa šest golova predvodio Island, a šest je zabio i Orn Hallgrimsson. Pall Gustavsson je imao 13 uspješnih odbrana.

Kiril Lazarov je bio najbolji u sastavu Makedonije sa sedam pogodaka. Po pet su zabili Goce Georgievski i Dejan Manaskov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti