Makedonci žele Červara na klupi

Da li će Makedonci ponuditi više?

Makedonci žele Červara na klupi

Adnan Beganović

Nakon finalne utakmice Evropskog rukometnog prvenstva u kojoj je Francuska pobijedila Hrvatsku počele su špekulacije o tome da li će na čelu popularnih Kauboja ostati Lino Červar.

Ugovor Červara i HRS-a važio je do kraja EP, a hrvatski mediji navode da je Lini makedonski rukometni savez ponudio selektorsku funkciju, a alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac za tamošnje medije je izjavio:

"To je tržišna utakmica, nemamo se namjeru takmičiti s Makedoncima. Drugim riječima, ako mu tamošnji savez ponudi bolje uvjete nego mi, Červar može otići. Njegovo je pravo da izabere".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.