Makitan: Danas smo bili bolji tim od Sarajeva

Novi štoper Krupe poslije meča sa Sarajevom

Makitan: Danas smo bili bolji tim od Sarajeva

D. Vejo

Ekipa Krupe savladala je danas Sarajevo u prijateljskom susretu na Piroti (3:1), a dupli razlog za sreću može imati novi štoper Banjalučana Igor Makitan.

Mladi defanzivac koji je prije nekoliko nedjelja pojačao redove banjalučkog premijerligaša nije krio zadovoljstvo urađenim poslom danas.

Kako kaže, imao je debi iz snova.

"Sigurno da sam zadovoljan pobjedom, bili smo bolja ekipa od Sarajeva što i sam rezultat govori. Što se lično moje igre tiče, zadovoljan sam, ali naravno, uvijek može bolje. Prije svega drago mi je da sam dobio šansu i povjerenje šefa, svaki put ću dati svoj maksimum, kada god dobijem priliku da zaigram", ističe za SportSport.ba fudbaler Krupe, Igor Makitan.

Makitan je u Krupu stigao iz redova gradiške Kozare, s kojom je minule sezone završio na petoj poziciji u prvenstvu Republike Srpske.

Svojim igrama u crveno-bijelom dresu, privukao je pažnju Slobodana Starčevića i njegovih pomoćnika, te su odlučili da mu pruže priliku da se dokaže.

No, kako sada stvari stoje, on povjerenje postepeno opravdava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi