Maksimović: GOŠK-u respekt, ali vrijeme je da trijumfujemo

Radnik gostuje u Gabeli

Maksimović: GOŠK-u respekt, ali vrijeme je da trijumfujemo

U sklopu 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH sutra će biti odigrano svih šest utakmica.

Nakon remija sa Zvijezdom 09, u bijeljinskom Radniku se okreću gostovanju kod GOŠK-a u kojem će, za razliku od prethodnog meča, moći računati na prvotimca Dejana Maksimovića.

Ovaj 23-godišnji fudbaler, podsjetimo, protiv Zvijezde 09 nije mogao nastupiti zbog tri žuta kartona.

"Svjesni smo da naš potencijalni protivnk želi da ovu utakmicu pobijedi, jer bi sa nova tri boda ostali u trci za opstanak. Zato moramo biti oprezni i disciplinovani kako bismo izbjegli svaku neugodnost. Činjenica govori da smo još bez poraza, ali isto tako moramo razmišljati u tom pravcu da konačno popravimo svoju efikasnost", kazao je Maksimović uoči utakmice, pa dodao:

"Posljednje četiri utakmice odigrali smo neriješeno, vrijeme je da konačno trijumfujemo. Domaćina repsketujemo, znamo u kakvoj je situaciji, ali mi moramo gledati sebe uz dužno poštovanje."

Cilj Radnika je plasman u Evropu, ali...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo opterećeni da po svaku cijenu moramo osvojiti četvrto mjesto, ali priliku koja nam se ukaže nećemo ispustiti. U Gabeli, igrat ćemo na gol više i vjerujem da će nas golgeterski post zaobići u ovoj utakmici", riječi su prvotimca Radnika.

Maksimović je, podsjetimo, nekadašnji mladi reprezentativac BiH, a u Radnik je stigao ove zime nakon što se razišao sa Zemunom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi