Maksimović: Nadam se da će se ovo što prije završiti...

Mladi fudbaler Slobode za SportSport.ba

Maksimović: Nadam se da će se ovo što prije završiti... · Intervju

E. Dindić

Još jedan iz plejade mlađih fudbalera koji su stasali na Tušnju je svakako Saša Maksimović, ofanzivni fudbaler Slobode.

U razgovoru za SportSport.ba dotakli smo se dosadašnjeg dijela sezone, neizostavnog pitanja o korona virusu, te koga vidi na kraju prvenstva kao prvaka.

Počeli ste sjajno sezonu, a onda je došla nezgodna povreda koja vas je udaljila sa terena. Koliko je to ustvari uticalo na vaše igre u nastavku sezone?

"Jedno je sigurno, ta povreda me, slobodno mogu reći, dosta me usporila. Ušao sam u seriju dobrih utakmica, što je za mladog fudbalera poput mene veoma važno. Međutim, i povrede su sastavni dio sporta, uspješno sam i to prebrodio pa se nadam da ću u nastavku sezone ću ponovo da uhvatim dobru formu koju sam imao na početku prvenstva"

Savladali ste Čelik u prošlom kolu te tako konačno došli do pobjede nakon 13 kola. Sigurno je da je prije te utakmice bio veliki pritisak na vašim leđima?

"Utakmica protiv tima iz Zenice za nas je bukvalno bila biti ili ne. Nismo ostvarili pobjedu 13 kola, tako da smo ostali bez samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti. Prije utakmice rekli smo da nemamo prava na popravni i izašli smo i tako se ponašali od prvog do zadnjeg minuta. Hvala Bogu, uspjeli smo da upišemo tri boda i mislim da u nastavku prvenstva ćete tek sada gledati pravu Slobodu i ono najbolje od nas"

Ovih dana zbog pandemije koronavirusa sva sportska dešavanja su zaustavljena u svijetu. Kako vi gledate na to i čime se bavite do povratka fudbala?

"Ovo je zaista strašno, u jednom trenutku igrate fudbal i bavite se stvarima koje najviše volite, da bi samo par dana kasnije sve to bilo ukinuto. Nadam se da će se ovo što prije završiti i da će se svijet i fudbal vratiti u normalu. Što se tiče  slobodnog vremena, provodim ga sa porodicom i treniram u nekoj kućnoj varijanti jer jako je važno ostati u treningu"

Neizostavan ste član prve postave Slobode. Sigurno je da postoji pritisak kada ste jedan od najmlađih u ekipi, a od vas se očekuje da pružite uvijek najbolje u tom trenutku...

"Prije odgovora na ovo pitanje moram reći da sam prije svega veoma zahvalan što stručni štab ima povjerenja u mene. Ja dajem sve od sebe u svakoj utakmici, da opravdam to povjerenje. Imamo iskusne kolege koji nam dosta pomažu savjetima, što nam bavljenje ovim poslom čini mnogo lakšim. Pritiska uvijek ima i dobar je ako ga znate da pozitivno kanališete i pretvorite u nešto pozitivno. Ne volim ništa u životu raditi na pola pa tako ni igrati fudbal. Uvijek sam fokusiran da dam sve od sebe u tom trenutku, a koliko je to dobro uvijek se vidi na kraju utakmice"

Ko vas je najviše razočarao, a ko oduševio u dosadašnjem dijelu prvenstva? Koga vidite na kraju kao prvaka...

"Liga je dosta izjednačena i svako može da dobije svakoga. Iznenađenja su uvijek moguća, što daje posebnu draž ovoj ligi. Što se tiče prvaka ja mislim da će to biti Sarajevo. Imaju zaista sjajne fudbalere koji u svakom trenutku mogu da donesu prednost."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saša Maksimović ove sezone je za Slobodu nastupio 18 puta, te pri tome postigao je dva gola. Sigurno je da bi ta statistika bila i mnogo bolja da nije doživio nezgodnu povredu koja ga je jedno vrijeme odvojila sa terena.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi