Maksimović: Pobjeda nam je prioritet

Bijeljinci dočekuju ekipu Mladosti

Maksimović: Pobjeda nam je prioritet

D. Vejo

Od sutra zvanično počinje proljetni dio šampionata u Premier ligi BiH. Slavko Petrović i njegovi puleni vrše posljednje pripreme pred meč 19. kola u kojem dočekuju Mladost Doboj-Kakanj, koji neće biti nimalo lak zalogaj za Bijeljince.

Iznenađenje prvenstva svakako je Radnik iz Bijeljine. Dobrim partijama u prvoj dionici šampionata, dali su sebi za pravo da mogu u borbu za Evropu. Cilj plavih je jasan, što boljom igrom stići do dobrih rezultata, a zatim razmatrati o mogućem plasmanu u Evropu.

Prvu utakmicu nastavka igraju kod kuće. Na travnatu podlogu u Bijeljinu stižu fudbaleri Mladosti, koji se nalaze na osmoj poziciji na tabeli, a koja im ne osigurava opstanak u ligi.

„Očekuje nas jedna veoma tvrda utakmica. Protivnik igra jak fudbal. Nadam se da ćemo dobrom igrom ostvariti željenu pobjedu i tako sebi dići samopouzdanje, koje nam je neophodno kako bi ostvarivali što bolje rezultate u nastavku sezone“, rekao je za SportSport.ba igrač Radnika, Dejan Maksimović.

Nakon uspješno odrađenih priprema i novih pojačanja, tim se osjeća spremno i uigrano za nastavak drugog dijela.

„Atmosfera je odlična, s nestrpljenjem očekujemo da počne kako prvenstvo tako i utakmica. Iskreno se nadam, a i želja nas igrača, je da tri boda ostanu u Bijeljini“, dodaje koordinator igre plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastavak prvenstva otvara upravo utakmica između Radnika i Mladosti, koja se igra u subotu od 14. sati.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi