Trener Borca realan: Ozbiljna je razlika u kvaliteti

Cluj je slavio 3:1

Trener Borca realan: Ozbiljna je razlika u kvaliteti

A. Beganović

Bosanskohercegovački prvak, Borac iz Banja Luke, pretrpio je poraz u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka.

U Rumuniji je Cluj rezultatom 3:1 savladao Borac i pokazao je da je u ovom trenutku mnogo kvalitetnija ekipa od bosanskohercegovačkog prvaka.

Mogao je rezultat biti i gori po Borac, no uz malo više sportske sreće mogli su Vranješ i društvo na kraju smanjiti na 3:2. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, pobjeda od dva gola razlike rumunskog prvaka je realna.

Trener Borca, Marko Maksimović, nakon meča je istakao da je nezadovoljan posebno igrom svojih izabranika u prvom poluvremenu.

"Definitivno, danas nije bilo dobro prvo poluvrijeme i taj neki odnos i pristup igri. Bukvalno su dva igrača zadovoljila osnovne kriterije za ovaj nivo igre. Presjekao nas je taj penal. Možda su nama i porasli apetiti prije utakmice, pa da kažemo da možemo doći i pobijediti Cluj ovdje u Rumuniji", nakon meča je izjavio trener Borca Marko Maksimović.

Maksimović je zadovoljniji prikazanim u drugom poluvremenu, no smatra da je Cluj u ovom trenutku kvalitetniji i da bi bilo veliko iznenađenje kada bi Borac stigao do 2. pretkola Lige prvaka.

"Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje. Imali smo i taj zicer Vranješa za 3:2. Ovako je završilo 3:1, a sada oni dolaze kod nas. Jasnije su neke stvari, kako nama, tako i njima. Ovo je mnogo brži fudbal nego što se igra kod nas. Trava je mnogo brža, nema takvih terena kod nas", rekao je Maksimović pa dodao:

"Bilo bi veliko iznenađenjeda mi prođemo. Ne opraštam se ovim riječima od takmičenja. Ozbiljna je razlika u kvalitetu, ali daćemo sve od sebe. Vidjeli ste u najavi utakmice, njihov trener se žali da nema ekipu za Ligu prvaka, a ako se on žali, onda i mi treba da budemo realniji".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Misliš ozbiljna razlika u kvaliteti sudjenja
38 3
ChuckNorris
Biće valjda neko preglasavanje u sudijskoj komisiji pa će Grbić biti delegiran za uzvrat.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi