Malaga i Atletico Madrid slavili na gostovanjima

Šesnaestina finala Kupa Kralja

Malaga i Atletico Madrid slavili na gostovanjima

Ekipa Malage slavila je u prvom susretu šesnaestine finala Kupa Kralja na gostovanju kod ekipe Cacerena rezultatom 2:4, te je tako već praktički osigurala prolaz dalje.

Gosti su poveli golovima Onyewua i Santa Cruza u 4. i 22. minuti, ali se na odmor ipak otišlo sa poravnatim rezultatom. Jaraiz Borreguero je u 36. minuti smanjio na 1:2, a Macias Albiac je šest minuta kasnije izjednačio na 2:2.

 

U drugom poluvremenu, gosti pokazuju da ne žele da dopuste bilo kakva iznenađenja te postižu još dva gola. Duda je u 59. minuti postigao pogodak za 2:3, a strijelac za 2:4 bio je Santa Cruz. Konačnih 3:4 postavio je Esteve Rodriguez minut prije kraja susreta.

 

Madridski Atletico je gostovao kad Jaena te je slavio sa rutinskih 0:3.

 

Domaći su od 26. minute igrali sa igračem manje. Torres Espejo je dobio direktan crveni karton, a nakon toga je Costa pogodio iz penala za 0:1.

 

Nakon pauze gosti su postigli još jedan pogodak, a strijelac je ovoga puta bio Adrian. Gol je postignut u 62. minuti. Konačnih 0:3 djelo je Garcie.

 

Almeria je u večerašnjem susretu savladala Celtu iz Viga sa 2:0.

 

Prvo poluvrijeme je poteklo bez golova, a obje strane su imale svoje prilike za pogodak. 

 

U drugom poluvremenu se nije dugo čekalo na golove, a samo sedam minuta je proteklo u nastavku kada je Sundy postigao gol za vodstvo svoje ekipe. Od 62. minute gosti su igrali sa igračem manje, a isključen je Vila. Drugi pogodak postignut je pet minuta prije kraja susreta, a strijelac je bio Molinero Pons.

 

Zaragoza je sa minimalnih 1:0 ispratila Granadu, koja će u uzvratu imati dobre prilike za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Jedini gol na utakmici postigao je Aranda u 79. minuti susreta.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti