Malaga lagano sredila Panathinaikos

Liga prvaka

Malaga lagano sredila Panathinaikos

Midhat Šljivak

Fudbaleri španske Malage na sjajan su način debitovali u Ligi prvaka. Na La Rosaledi su u play-off susretu lagano savladali grčki Panathinaikos sa 2:0.

Odlično prvo poluvrijeme u kojem su u potpunosti dominirali fudbaleri Malage su upotpunili sa dva gola u mreži gostujućeg golmana Karnezisa.

Do vodstva su stigli u 17. minuti utakmice. Nakon kornera Welington je lijepo spustio loptu glavom u peterac gdje se našao Martin Demichelis koji je pogodio za vodstvo od 1:0.


Malaga 1-0 Panathinaikos by simaotvgolo12

 

Drugi gol Malaga je postigla sedamnaest minuta kasnije. Prekrasnu akciju Maresce i Isca prekrasnim golom je završio Eliseu za povećanje rezultata na 2:0, što je uprkos još nekoliko dobrih prilika za domaćina, bio rezultat prvog poluvremena.


Malaga 2-0 Panathinaikos by simaotvgolo12

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Bila je Malaga mnogo bolji protivnik i u nastavku utakmice, ali rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, te u Atinu španski predstavnik odlazi sa velika dva gola prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.