Malaga u derbiju bolja od Valencije

Primera

Malaga u derbiju bolja od Valencije

Midhat Šljivak

Fudbaleri Malage savladali su ekipu Valencije u derbi susretu 35. kola španske Primere sa minimalnih 1:0.  

Odigrala je Malaga fantastično ovu utakmicu i na kraju je sasvim zasluženo došla do tri boda, koja im mogu donijeti i direktan plasman u Ligu prvaka jer su sada iizjednačeni na trećem mjestu tabele sa svojim današnjim protivnikom.

 

U 14. minuti Eliseu je sjajno šutirao sa preko dvaedeset metara, a stativa je spasila Valnciju, da bi potom isti igrač ponovo šutirao, ali je golman gostiju Guaita sjajno odbranio. 

 

Trenutak odluke u ovom susretu desio se u 27. minuti. Naizgled jedan bezazlen centaršut u kazneni prostor Valencije, Igancio Camacho je glavom, uz dosta sreće pospremio u mrežu za vodstvo Malage od 1:0.

 

Nastavak susreta donio je ponovo bolju igru Malage. Imali su domaći fudbaleri nekoliko sjajnih prilika, prije svega Santi Cazorla, no do kraja susreta golova nije bilo, ali zato jeste crvenih kartona. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U 61. minuti Alžirac iz ekipe Valencije Feghouli je zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni, ali do kraja Malaga nije uspjela iskoristit igrača više na terenu, te je ostalo 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.