Malene i dalje bez pobjede

Multipower liga, 9. kolo

Malene i dalje bez pobjede

Ni nakon sedam odigranih mečeva u regionalnoj “Multipower” ligi košarkašice Mladog Krajišnika nisu okusile slast pobjede. Sedmi put zaredom popularne “malene” poražene su, a ovaj put je bila bolja ekipa slovenačkog Merkura koja je slavila sa 72:43.

Kerin sa 22 poena i Ciglar (17) bile su najbolje u pobjedničkom sastavu, dok su u timu Mladog Krajišnika samo dvije igračice imale dvocifren učinak. Dragoslava Žakula ubacila je 11, a Aida Pilav 10. poena.

Derbi kola odigrale su u Novom Sadu ekipe Vojvodine i Jedinstva, a sasvim zasluženo bodovi su otišli u Bijelo Polje. Najveće iznenađenje je poraz favaorizovanog Gospića CO na svom parketu od Medveščaka (68:78).
Mladi Krajišnik u nedjelju će odigrati zaostali meč protiv Šibenika, a sve osim visokog poraza predstavljao bi iznenađenje.

Rezultati 9. kola
Vojvodina - Jedinstvo BP 52:70, Gospić CO - Medveščak 68:72, Merkur Celje - Mladi Krajišnik 72:43. Nedjelja: Budućnost - Ragusa. Slobodna je bila ekipa Šibenik Jolly JBS.

Poredak
Šibenik Jolly JBS 14 bodova, susret manje, Jedinstvo 14, Gospić CO 12, Vojvodina 12, Merkur 11, Ragusa 11, Medveščak 11, Budućnost 10, Mladi Krajišnik 7 (-).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.