«Malene» još bez pobjede

Regionalna WABL liga, 13. kolo

«Malene» još bez pobjede

Ni u desetom pokušaju košarkašice Mladog Krajišnika nisu osjetile slast pobjede u regionalnoj WABL ligi. Popularne «malene» koje su kratku pauzu iskoristile za osvježenje, ali i dovođenje igračica, savladane su u Novom Sadu od domaće Vojvodine sa 63:69.

Najbolja igračica u pobjedničkom sastavu bila je Minja Šiljegović, dugogodišnji član sarajevskog Željezničara, sa 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Kod Banjalučanki najviše je pokazala Aida Pilav koja je uz 22 koša imala i osam uhvaćenih lopti, ali i pet izgubljenih.
Šibenik Jolly nije imao problema da upiše 12 trijumf. Lider na tabeli sa sigurnih 70:43 slavio je protiv Medveščaka. Luca Ivanković (17) i Antonija Mišura (16) bile su prva imena domaćeg sastava.
Rutinsku izvedbu imao je i Gospić u Celju. Domaći Merkur nije mogao parirati te su gošće na krilima Charli Tomas (23) došle do pobjede.

Rezultati
Vojvodina - Mladi Krajišnik 69:63, Šibenik Jolly - Medveščak 70:43, Merkur Celje - Gospić 61:73. Nedjelja: Jedinstvo (BP) - Ragusa. Slobodna je bila Budućnost.

Poredak
1. Jolly JBS 12-0, Jedinstvo 8-3, Gospić CO 6-6, Medveščak 5-7, Merkur 5-6, Vojvodina 5-6, Budućnost 4-7, Ragusa 5-5, Mladi Krajišnik 0-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.