Maletić napustio Paris FC, karijeru nastavlja u Švicarskoj

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH

Maletić napustio Paris FC, karijeru nastavlja u Švicarskoj

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Marko Maletić napustio je Paris FC.

Maletića je u redove ovog francuskog drugoligaša doveo Mehmed Baždarević, međutim uslijed nezadovoljstva minutažom odlučio je da sporazumno raskine ugovor i potraži novu sredinu.

Francuzi tvrde kako je Maletić vrlo brzo pronašao novi klub, a svoju karijeru navodno nastavlja u švicarskom FC Stade Lausanne Ouchy, koji se u Challenge ligi nalazi na osmoj poziciji.

Kroz dosadašnju karijeru Maletić se okušao u brojnim klubovima. Prije nego što je došao u Paris FC, nastupao je u Belgiji za Roeselare i Lommel SK, zatim je u Njemačkoj igrao za Stuttgart (II), a nosio je i dresove holandskih klubova Dordrechta, Telstara, Ossa i Excelsiora.

U eri Vlade Jagodića odigrao je i 11 utakmica za mladu reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi