Maletić raskinuo ugovor sa Veležom

Klub iz Mostara tone sve dublje

Maletić raskinuo ugovor sa Veležom

Kapiten FK Veleza i bivši reprezentativac BiH, Darko Maletić, zbog izuzetno teške situacije u klubu, iz koje se trenutno ne vidi izlaz, odlučio je sporazumno raskinuti ugovor i napustiti mostarsku ekipu. 

Maletić je u oproštajnoj poruci rekao da mu je žao što napušta klub, posebno u ovoj situaciji.

"Ovo je, nažalost, u ovom trenutku jedino rješenje. Bila mi je čast 2,5 godine nositi dres takvog kluba kao sto je Velež, a posebna privilegija i odgovornost mi je bila kapitenska traka, koju sam nosio pola godine.

Želim se zahvaliti svim zaposlenim u klubu, mojim bivšim saigračima, trenerima, a posebno vijernim navijačima. Velež i Mostar zauvijek će mi ostati u srcu", rekao je Maletić.

Ovo je još jedan udarac za klub, a ogorčeni navijači sa velikim nestrpljenjem očekuju da se napokon neko iz kluba javi i objasni šta se deašva. Svi očekuju vanrednu izbornu skupštinu, s nadom da će nakon nje biti barem malo bolja sitiacija, ali datuma održavanja još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Maletića, klub su napustili Gavrić, Haurdić, Nikolić i Janković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.