Porazi Veleža više nisu novost, drama u Doboju kod Kaknja

Čelik siguran protiv prežaljene Drine

Porazi Veleža više nisu novost, drama u Doboju kod Kaknja

Mostarski Velež je tmurnu jesen završio na način na koji smo od njega navikli ove polusezone - porazom.

Ovoga puta Rođeni su poklekli pred Radnikom, koji je u Vrapčićima slavio rezultatom 2:0. Velež je bolje otvorio utakmicu, imao je nekoliko prilika ali sve je palo u vodu u 25. minuti, kada je Škaljić skrivio jedanaesterac i zaradio isključenje.

Sa bijele tačke je šutirao Seratlić, ali je Bobić zaustavio njegov udarac i sačuvao Veležu nadu. Nije trebalo proći mnogo vremena da Radnik ispravi svoju grešku i dođe do prednosti. Strijelac je u 31. minuti bio Obradović.

Velež je početkom drugog poluvremena pogodio prečku, da bi u 75. minuti postavljen konačan rezultat utakmice. Maksimović je pogodio za 2:0 i produbljenje Veležove agonije.

Radnik iza sebe ima najbolju sezonu u svojoj klupskoj historiji, a klub iz Bijeljine je posebno impresivan na gostjućem terenu, gdje je u devet utakmica slavio u čak šest navrata.

Čelik je na gostovanju kod već prežaljene Drine došao do pobjede rezultatom 2:0, a golove za zenički tim postigli su Benjamin Čolić u 38. i Marin Popović u 76. minuti sa bijele tačke. Vrijedi istaći da su domaći fudbaleri meč okončali sa igračem manje zbog isključenja Erića iz 75. minute.

Izuzetno zanimljiva utakmica odigrana je u Doboj kod Kaknja, gdje je Mladost imala pobjedu u svojim rukama, a na kraju ostala bez boda. Nakon prvog poluvremena koje nije donijelo golove, Mladost je u 77. minuti došla do prednosti preko Anela Husića. Osam minuta kasnije, Borac je izjednačio preko Radinovića.

Kada se činilo da će meč biti okončan podjelom bodova, uslijedio je šok za domaće navijače. Gosti iz Banja Luke su golom Marjanovića stigli do preokreta i tako upisali izuzetno važnu pobjedu koja ih vraća u borbu za opstanak u društvu najboljih.

Premijer liga, 18. kolo:

Velež - Radnik 0:2
Mladost - Borac 1:2
Drina - Čelik 0:2

VELEŽ: Bobić, Gavrić, Škaljić, Kodro, Zolj, Peco, Ćemalović Mirza, Ćemalović Dino, Nikolić, Zec, Maletić.
RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Memišević, Antić, Krsmanović, Obradović, Maksimović, Ostojić, Seratlić, Šećerović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Hadžić, Kobilica, Dilaver, Šišić, Musić, Isaković, Rizvanović, Kovač, Husić, Karahmet, Čović.
BORAC: Jović, Redžić, Saničanin, Vidović, Predragović, Jović, Koljić, Bečelić, Radinović, Paštar, Jandrić.

DRINA: Erić, Borislav Erić, Petrović, Ivanović, Ilić, Kikić, Jakšić, Pečenica, Čulum, Čolović, Popović.
ČELIK: Adilović, Grahovac, Bajraktarević, Karić, Kojić, Popović, Marin Popović, Bureković, Hećo, Jusić, Čolić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.