Maletić: Zakariću neće biti lako, Partizan nije isto što i Željezničar

Stavljena tačka na dvomjesečnu neizvjesnost

Maletić: Zakariću neće biti lako, Partizan nije isto što i Željezničar

Poslije višesedmičnih pregovora Goran Zakarić je završio u Partizanu. Reprezentativac naše zemlje je bio velika želja sportskog sektora crno-bijelih i sada već bivšeg trenera Miroslava Đukića, a za transfer koji je danas zvanično realizovan Željezničar je na ime obeštećenja dobio 150.000 eura uz procente od dalje prodaje.

"Danas sam najsretniji čovjek na svijetu", bio je prvi utisak krilnog veziste nakon što je potpisao za Partizan. Nema sumnje da je Zakarić napravio iskorak u karijeri, a o onome što ga čeka u Humskoj 1 razgovarali smo sa Darkom Maletićem koji je svojevremeno imao priliku nositi Partizanov dres od 2006. do 2009. godine. I to s velikim uspjehom.

"Zakarić je napravio dobar potez. Transfer u klub kao što je Partizan predstavlja svakako iskorak u karijeri i šansu za nešto više, no sigurno da mu neće biti lako, jer pred njim su sada velike obaveze i pritisak. Sve to je on imao i u Željezničaru, ali u Partizanu je to u nešto većem obliku. Malo je i nezgodan trenutak u kojem je došao, s obzirom da je stigao novi trener, a ni ne igraju baš najbolje", kazao je Darko Maletić na početku razgovora za SportSport.ba.

Igrati u BiH i Srbiji, smatra Maletić, nije isto.

"Pravio je on posljednjih godina razliku na premijerligaškim terenima, pokazao je da ima kvalitet, ali sada dolazi u nešto kvalitetniju ligu. Vidjet ćemo kako će se snaći, na njemu je da se dokaže. U svakom slučaju, došao je u odličan klub koji je sigurno na ovim prostorima među najorganizovanijim. Dovoljno je uzeti u obzir to što je Partizan posljednjih godina redovan učesnik grupnih faza evropskih takmičenja."

Period u Partizanu za Maletića je nezaboravan.

"Bilo je to lijepo vrijeme moje karijere. U drugoj sezoni sam stigao do duple krune, krenula je onda vladavina Partizana, no ima i stvari zbog kojih žalim. Nerado se prisjećam ieliminacije od Zrinjskog, pogotovo jer smo tad imali strašan tim, ali eto... Da smo prošli dalje, sigurno bismo napravili veliki uspjeh. Sve u svemu, bilo je zadovoljstvo igrati za jedan takav klub. Danas kada sam u mirovini često odem i na neku utakmicu u Beograd."

I dok je Partizan redovan učesnik evropskih takmičenja, klubovi u BiH su miljama daleko od toga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi znamo s kakvim problemima se mi susrećemo. Osnovni je onaj s infrastrukturom, zaostajemo mnogo. Pa, evo došli smo u situaciju da Zrinjski koji je jedini ostao u Evropi ne može sada igrati na svom stadionu. To je poražavajuće. I rad s mladima je problem, dok, recimo, Partizan ima školu koja je među deset najboljih u Evropi. Ako oni s takvim uslovima ne mogu nešto ozbiljnije napraviti u Evropi, šta onda očekivati od nas? Pokušavaju Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg, ostalo je pretežno na lošem nivou...", kazao je Maletić na kraju razgovora. 

Top Komentari

Kasko
Dečko je psihički nezreo, jako stidljiv, ulicnim zargonom ugladjena mamina maza, to se vidi u izjavama za medije, u dresu Želje bojao se uci u duel sa protivničkim igracem, iste bukvalno izbjegavao, teško da ce se snaci u klubu kakav je Partizan pogotovo u vecim i bitnijim utakmicama, na kojima ce biti desetine hiljada Grobara, daj boze ali tesko, umjesto da se jos malo strpio pa iz Želje otisao negdje u Evropu on otisao u Srbiju za nesto vecu plaću
15 10
velez mo
DARKO POZDAV OD RED ARMY,VELIKI IGRAC KOJI JE U VELEZU UVIJEK DAVAO STO POSTO
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi