Partizan smijenio Đukića, Mirković novi trener

Promjene u beogradskom klubu

Partizan smijenio Đukića, Mirković novi trener

Fudbalski klub Partizan u nastavku sezone neće voditi Miroslav Đukić, prenose srbijanski mediji.

Odbor za hitna pitanja beogradskog kluba je odlučio da smijeni Đukića sa mjesta trenera, a umjesto njega crno-bijele će u budućnosti voditi Zoran Mirković.

"Partizan se zahvlaljuje Đukiću na svemu što je dosad uradio za klub, kao što je i on zahvalan Partizanu. Rastajemo se u dobrim odnosima. Sada već bivši trener ne potražuje nikakvu nadoknadu od kluba, a sav dug prema njemu biće mu isplaćen u naredne dvije godine", kazao je dirketor Partizana Miloš Vazura.

Mirković je, inače, nekadašnji prvotimac crno-bijelih koji je igrao i za reprezentaciju Jugoslavije, a trenersko iskustvo je sakupljao u Sinđeliću i selekciji Crne Gore, gdje je radio kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iz Humske 1 su obevijestili javnost da će zvanična promocija Mirkovića biti upriličena u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi