Malinović i Toromanović vodili Creteil do osmine finala Kupa

Malinović i Toromanović vodili Creteil do osmine finala Kupa

Adnan Beganović

U okviru šesnaestine finala Kupa Francuske rukometaši Creteila su sa 29:25 savladali Angers, a sjajne partije u dresu pobjedničke ekipe pružili su bosanskohercegovački reprezentativci Muhamed Toromanović i Dejan Malinović.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu, rukometaši su se vratili obavezama u svojim klubovima, a Toromanović i Malinović su već odigrali jedan susret.

U šesnaestini finala Kupa Francuske njihov Creteil se sastao sa drugoligašem Angersom i stigao je do pobjede, no dosta teže od očekivanog.

Angers je bio ravnopravan protivnik Creteilu, a nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 12:12. Do sredine drugog dijela Angers je držao priključak, no onda su Malinović i društvo stigli do prednosti od četiri gola (24:20), koju nisu ispuštali iz ruku.

Najzaslužniji za pobjedu Creteila bili su De La Salud i Descat, koji su postigli po šest pogodaka, dok su Toromanović i Malinović dodali po pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.