Desni bek našeg nacionalnog tima za SportSport.ba

Malinović: Pobjeda protiv Irana i tri meč lopte

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je treningom u Mostaru započela pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Dejan Malinović, desni bek naše selekcije iza sebe ima odličnu debitantsku sezonu u francuskom Creteilu, ali je sa nestrpljenjem čekao dolazak na reprezentativne pripreme.

"Zaželio sam se reprezentativnih okupljanja, ali ovo sada je nešto drugačije. Niko od nas nikada nije okusio Svjetsko prvenstvo. Atmosfera je super, adrenalin je na visokom nivou. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i vidjet ćemo, nadam se da neće biti povreda", kaže Malinović. 

Izabranici Dragana Markovića treniraju u sali Osnovne škole Zalik, a Malinović ističe kako je zadovoljan uslovima koje Zmajevi imaju u Mostaru. 

"Mislim da su dobri uslovi, a mi nikada nismo nešto puno ni zahtijevali. Najvažnije je da je nas 20-ak u dvorani i da radimo svoj posao. Mislim da imamo mnogo šansi. Dobar nam je raspored, prva utakmica protiv Irana, što bi trebali dobiti i onda imamo tri meč lopte. Mada mislim da i tu Hrvatsku možemo iznenaditi", riječi su Malinovića. 

Desni bek našeg nacionalnog tima vjeruje kako je prva utakmica na Svjetskom prvenstvu sa Iranom najvažnija za naš nacionalni tim, ali sa oprezom ističe kako se ne smije niko podcijeniti. 

"Uvijek je ta prva utakmica na Svjetskom prvenstvu najteža, a sa Iranom je prva. Oni su možda i najslabija reprezentacija u grupi, ali opet to je Svjetsko prvenstvo i sve je moguće", kaže Malinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.