Malinović zbog udarca u mišić lista prekinuo trening

Lakši udarac u duelu

Malinović zbog udarca u mišić lista prekinuo trening

Hladno vrijeme, ali i hladna dvorana "Ramiz Salčin" na Mojmilu nije nikako išla u prilog najboljim bh. rukometašima prilikom prvog treninga u Sarajevu.

U sali koja nije bila optimalno ugrijana uslovi za rad izabranika Dragana Markovića bili su nešto teži, a teže se bilo i zagrijati. U ovakvim uslovima lakše dolazi i do povreda, a upravo su to stvari kojih se pribojavao selektor našeg rukometnog tima.

Prilikom jednog duela, dok su podjeljeni u dvije ekipe uigravali akcije, lakši udarac u mišić lista lijeve noge zadobio je Dejan Malinović. Nakon što mu je mišić lediran, selektor Marković odlučio je svog desnog beka poštediti ostatka treninga, te ga je poslao u svlačionicu

Povreda Malinovića nije ozbiljna, a mladi rukometaš bi već sutra treba trenirati sa ostatkom tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.