Maljković: Jedina pozitivna stvar je Jusuf Nurkić

Trener Cedevite nakon pobjede nad Szolnokijem

Maljković: Jedina pozitivna stvar je Jusuf Nurkić

Zagrebačka Cedevita u devetom kolu regionalne ABA lige savladala je mađarski Szolnoki sa 91:86. Mađarski Predstavnik je jedine dvije pobjede u dosadašnjem toku sezone ubilježio protiv hrvatskih ekipa, Splita i Cibone, a nije mnogo nedostajalo da Cedevita bude sljedeća.

Trener Cedevite, Božidar Maljković je nakon susreta bio veoma ljut,  a kao jedinu pozitivnu stvar istakao je našeg mladog igrača, Jusufa Nurkića.

 

"Ljut sam na svoju momčad i na sebe, ja sam strašno samokritičan. Po tko zna koji put, najserioznija moguća priprema, treninzi, sastanci, video analiza, i tako dalje. I ne pomaže, tako da je u mojoj glavi svašta", rekao je nakon susreta trener Cedevite Božidar Maljković.

 

"Klasična utakmica kad se uđe meko, sa podcjenjivanjem. Radi se o odnosu igrača prema svojim obavezama. Jedina pozitivna stvar je Jusuf Nurkić, koji je zaslužio ući i ranije zbog svog odnosa prema treningu. On ima veliku perspektivu i čini se da je jedini u našoj momčadi koji može blokirati suparnika", istakao je Maljković.

 

Nurkić je u ovom susretu postigao devet poena te je ubilježio i jedan skok.

 

"Moramo igrati obranu i to pod hitno. Svatko tko dođe ovdje ima motiv više, ono što ne bi pogodio normalno, ovdje pogađa pa je to teško stići. Mi smo na kraju uspjeli i opet pobijedili", kazao je Nurkić te je prokomentarisao svoju igru

 

"Mlad igrač uvijek očekuje nešto i kad to dođe, pokuša maksimalno iskoristiti. Ja ću se uvijek boriti da kad god uđem da dam svoj maksimum i pomognem svojoj ekipi", rekao je Nurkić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.