Maljković: Kukoč je najbolji

Maljković: Kukoč je najbolji

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Božidar Maljković gostovao je danas na portalu RTV Slovenije gdje je odgovarao na pitanja ljubitelja košarke.

"To je Toni Kukoč! On je pojam svestranosti i kompletnosti igrača. Mogao je da igra na svim pozicijama, od jedinice do petice. Uz to je svuda osvajao najvažnije naslove", odgovorio je Maljković na pitanje ko je najbolji igrač kojeg je trenirao u karijeri.

Maljković je u karijeri vodio mnoge klubove, a čak tri puta je osvajao Euroligu - sa Jugoplastikom, Panathinaikosom i Limogesom. Slovenija će mu biti prva reprezentacija koju je vodio u karijeri.

"Ako se svi odazovu, onda je najveći favorit Španija. Vrlo moćne će biti i Srbija i Francuska, a opasnost će predstavljati Crna Gora i Hrvatska", kaže Maljković o šansama reprezentacije Slovenije na Eurobasketu u Litvaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.