Malkočević: Daćemo sve od sebe, nezadovoljnih će uvijek biti

Kadeti u elitnim kvalifikacijama

Malkočević: Daćemo sve od sebe, nezadovoljnih će uvijek biti

A. Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 23. do 28. marta učeestvovat će u elitnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije će biti odigrane u Bijeljini i Etno selu Stanišići, a u grupi sa Bosnom i Hercegovinom nalaze se još Slovenija, Češka Republika i Engleska.

Dvije prvoplasirane selekcije izborit će nastup na Evropskom prvenstvu, a selektor naših mladih nada Sakib Malkočević odabrao je 18 igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacijama.

"Sa velikim nestprpljenjem očekujemo početak kvalifikacija. Analizirali smo protivnike i mogu vam reći da nam neće biti lako. Nalazimo se u kvalitetnoj grupi u kojoj je Engleska apsolutni favorit, dok bi se ostale reprezentacije trebale boriti za drugo mjesto", za SportSport.ba je istakao selektor kadetske reprezentacije BiH.

Prvi susret BiH će igrati protiv Slovenije i upravo taj meč mogao bi mnogo toga odlučiti.

"Prvi susret često zna biti ključni. Slovenija je sjajna reprezentacija sa kojom nemamo pozitivna iskustva. Izgubili smo tri puta od Slovenaca, no sad je prava prilika da im se revanširamo za te poraze. Daćemo sve od sebe, svjesni smo šta znači igrati na Evropskom prvenstvu. Velika je stvar biti na završnici, kako za fudbalere, tako i za državu ali i Fudbalski savez. Bili ste u Azerbejdžanu i znate dobro o čemu pričam", govori Malkočević.

Pored kadetske reprezentacije u elitne kvalifikacije plasirala se i juniorska selekcija.

"Juniori imau sjajnu generaciju i veliku priliku da se plasiraju u završnicu. Obje selekcije plasmanom u elitne kvalifikacije ostvarile su planirano, no bilo bi idealno kada bi se jedna plasirala na završnicu. Razgovarali smo sa igračima, svjesni su i oni važnosti predstojećih mečeva i sa mnogo otpimizma odlazimo u Bijeljinu, odnosno Etno selo Stanišići", ističe Malkočević.

Selektor kadetske reprezentacije objavio je spisak na kojem se nalazi 18 igrača, a na kojem nema najboljeg strijelca Premijer lige za kadete i napadača Željezničara, Ahmeda Hasanovića što je iznenadilo bh. sportsku javnost.

"Uvijek je bilo i uvijek će biti nezadovoljnih. Prije svakog objavljivanja spiska razgovaram sa svojim saradnicima i uopšte ne gledam ko iz kojeg kluba dolazi. Ekipu stvaramo kroz određeni vremenski period, a u reprezentaciji su uvijek igrali igrači za koje smatramo da su nam u datom trenutku najpotrebniji. Tako je i ovaj put i tako će biti uvijek", zaključio je Malkočević.

Podsjetimo, na spisku se nalaze: Jasmin Kršić (Željezničar), Enio Zilić (Željezničar), Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Dino Kurbegović (Mainz, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Z vezda, Srbija), Đani Salčin (Sarajevo), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Eldin Omerović (Sloboda), Matej Perković (Široki Brijeg), Emir Sejdović (FSV Frankfurt, Njemačka), Armin Imamović (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Savić (Crvena Zvezda, Beograd).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi