Malkočević odabrao 18 putnika za Azerbejdžan

Spisak za Evropsko prvenstvo

Malkočević odabrao 18 putnika za Azerbejdžan

Selektor bh. kadeta Sakib Malkočević odabrao je 18 fudbalera za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu. 

Naša reprezentacija će po prvi put u historiji učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se od 5. do 21. maja igra u Azerbejdžanu, a za premijerni nastup Malkočević je zbog UEFA-inih propisa mogao pozvati samo 18 fudbalera. 

BiH će na Evropskom prvenstvu predstavljati sljedeći igrači: 

Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Dujmović (Zrinjski), Saša Perić (Crvena Zvezda, Srbija), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Amar Beširević (Željezničar), Predrag Vladić (Partizan, Srbija), Milan Mirić (Partizan, Srbija), Amir Velić (Željezničar), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Nedim Hadžić (Sarajevo).

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 27. aprila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati do 2. maja kada polaze za Baku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi