Malkočević: Teška grupa, ali ne treba nas otpisivati

Kadeti saznali imena protivnika

Malkočević: Teška grupa, ali ne treba nas otpisivati

Adnan Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji će učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se od 5. do 21. maja igra u Azerbejdžanu.

Naši mladi fudbaleri danas su saznali i imena protivnika s kojima će odmjeriti snage u grupnoj fazi smotre najboljih selekcija Starog kontinenta. Voljom žrijeba odlučeno je da Bosna i Hercegovina bude u grupi B zajedno sa Ukrajinom, Austrijom i Njemačkom.

"Težak žrijeb, iako se na prvi momenat čini da to nije tako. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi, Austrija u posljednjih par godina mnogo ulaže u omladinski fudbal što se vidi i po rezultatima, dok smo s Ukrajinom igrali u prvoj fazi kvalifikacija i izgubili smo 3:0. Neće biti lako, ali i mi posjedujemo određeni kvalitet i sigurno da imamo dosta toga za reći. Ne treba nas otpisivati", istakao je Sakib Malkočević, selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Pripreme počinjemo već danas, ne smijemo do početka Evropskog prvenstva izgubiti niti jedan dan. Moramo se dobro pripremiti, kako fizički, tako i psihički. Prvi put smo na velikom takmičenju, no moramo se u Azerbejdžanu ponašati kao da imamo stotinu takvih utakmica u nogama", dodao je Malkočević.

Pripreme a Evropsko prvenstvo biće obavljene u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici. Prozivka je planirana za 26. april, a dan kasnije naši kadeti će odigrati i prijateljski susret sa Makedonijom.

"U Zenici ćemo odraditi pripreme. Odigrat ćemo jedan prijateljski susret sa Makedonijom. Radim ćemo mnogo na psihičkoj pripremi, a za Azerbejdžan ćemo krenuti 2. maja. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ostavimo što bolji dojam, a ako nam se ukaže prilika za nešto više, siguran sam da ćemo je znati iskoristiti", istakao je selektor kadetske reprezentacije BiH.

Malkočeviću glavobolju zadaju i pravila UEFA-e prema kojima za turnir može biti prijavljeno samo 18 igrača.

"Čudna su pravila i glava me od toga boli. Imamo 23 igrača koja su zaslužna za plasman na Evropsko prvenstvo i njih pet će morati ostati kod kuće. Vjerujte da mi je teško zbog toga. Ne znam zašto su pravila takva, ali iz ove kože u drugu ne možemo. Na pripreme ću pozvati njih 18 jer mislim da je to mnogo bolje nego da ih pozovem 23, pa da onda petoricu otpišem", zaključio je Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije