Malmö 17. put prvak Švedske

Malmö 17. put prvak Švedske

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Malmöa pobjedom u Elfsborgu osigurali su večeras naslov švedskog prvaka kolo prije kraja.

Malmöu je praktički i bod bio dovoljan da zadrži  lidersku poziciju ispred AIK Stockholma, no nebesko-plavi su u Elfsborgu pobijedili s 2:0.

Prvo je Molins u 36. minuti pogodio za 0:1, da bi isti igrač, dvadesetak minuta prije kraja utakmice, povisio na 0:2, što je bio i konačan rezultat. Hiljade gostujućih navijača čekalo je posljednji sučev zvižduk, a onda su utrčali u stadion i počelo je veliko slavlje.

Ovo je za Malmö 17. naslov švedskog prvaka. Malmö je prošle godine završio na trećem mjestu, a tada je, zanimljivo, prvak bio Elfsborg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.