Malmo odredio cijenu, Ahmedhodžić će srušiti rekord Zlatana Ibrahimovića!
Mladi štoper će biti najskuplji igrač u povijesti Malmea?

Malmo odredio cijenu, Ahmedhodžić će srušiti rekord Zlatana Ibrahimovića!

Edmir Škorić, foto: EPA

Anel Ahmehdožić je jučer osvojio titulu sa švedskim Malmom, a već na zimu bi mogao da napusti ovaj tim.

Bh. reprezentativac je imao savršenu sezonu iza sebe, u istoj je osvojio titlu u Švedskoj, ali i upisao prve nastupe za selekciju zemlje iz koje potiče. Sada se vjeruje da će biti prodan, samo je pitanje kada će to da se desi, a direktor švedskog kluba Daniel Andersson vjeruje da bi transfer mogao da se ostvari već u januaru.

Za Ahmedhodžića se za sada zanimaju velikani poput Chelseaja i Milana, naročito je aktuelna priča o Plavcima iz Londona, a kako pišu inostrani mediji, Malmo je već odredio njegovu cijenu.

Navodno će Malmo tražiti 10 miliona eura i ukoliko za isti novac mladi defanzivac napusti Švedsku, bit će to rekordan transfer u povijesti Malmea.

Svojevremeno je Malmo za 8,7 miliona eura 2001. godine Ajaxu prodao Zlatana Ibrahimovića i to je do sada rekord ovog kluba.

Top Komentari

user1580092944
Poredite transfere 2001 i 2020? Tada je stari Ronaldo kostao ko ovaj naš sto sada kosta
2 0
Dtox
Ovaj 21. Jel ovo pravi Ronaldo :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi