Malom Islandu veliki bod protiv Portugala
Foto: EPA

Ronaldo i društvo kiksali

Malom Islandu veliki bod protiv Portugala

Edmir Škorić

U drugoj utakmici grupe F Evropskog prvenstva Portugal i Island odigrali su bez pobjednika, a rezultat je bio 1:1.

Bez ikakve sumnje Portugal je bio veliki favorit, no Islanđani su pokazali da nisu slučajno među 24 najbolje evropske zemlje, pa su hrabrom igrom, prvenstveno dobrom disciplinom i organizacijom, uspjeli da namuče Portugalce i da osvoje vrijedan bod.

No, u St. Etienneu, na meču kojeg je sudio Turčin Cakir, bolje je počeo Island, koji preko SIgurdssona prijeti već u četvrtoj minuti, ali je Rui Patricio odbranio. Nakon odbijene lopte, Sigurdsson opet puca, Patricio brani.

Gudmundsson u 11. minuti promašuje gol iz slobodnjaka, a u 21 minuti Nani je imao priliku nakon Ronaldovog ubačaja, ali ravno u golmana.

Dvije minute kasnije Ronaldo je glavom pucao previsoko, a onda je u 31. minuti Nani pogodio na ubačaj Gomoesa. On je s pet metara zakucao loptu u donji desni ugao.

U petoj minuti nastavka Island (ne)očekivano dolaze do izjednačenja. Gudmundsson je centrirao, a Bjarnason pogodio za 1:1 i trećeg udarca Islanđana prema golu Rui Patricija.

Očekivano, ostalih 40 minuta Portugal je dominirao, napadao, ali Ronaldo, Quaresma i društvo morali su da se zadovolje samo bodom iz večerašnjeg duela. Imao je Ronaldo dobru šansu u 84. minuti, glavom je pucao ravno u golmana, ali je i Rui Patricio morao da spašava Portugal na drugoj strani poslije udarca Finnbogasona.

Nešto ranije, u grupi F Mađarska je s 2:0 pobijedila Austriju, pa je lider sa tri boda. 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti