Malonogometaši poraženi od Azerbejdžana

Autogol Novoselca za pobjedu Azerbejdžana

Malonogometaši poraženi od Azerbejdžana

M. Šljivak

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvaflifikacija za Evropsko prvenstvo od Azerbejdžana u Bratislavi rezultatom 3:2.

Azerbejdžan je bolje otvorio utakmicu. Stvorili su nekoliko dobrih prilika na otvaranju, a do vodstva su došli u osmoj minuti kada Rizvan Farzalijev matira Bahrudina Omerbegovića za vodstvo Azerbejdžana od 1:0. Radost Azerbejdžana je trajala samo minut. Slaven Novoselac je pogogio u devetoj minuti za izjednačenje rezultata na 1:1.

Kontrolisao je Azerbejdžan igru u prvom poluvremenu. Veliki broj tehnički superiornih Brazilaca koji igraju za ovu selekciju stvarali su dosta problema našim malonogometašima, a bolju igru su Azerbejdžanci iskoristili u 12. minuti kada Alves pogađa za novo vodstvo od 2:1. Ovo vodstvo Azerbejdžana trajalo je ponovo veoma kratko. Dvije minute kasnije Bermin Kahvedžić je izjednačio rezultat na 2:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.
 
U nastavku susreta potpuna dominacija Azerbejdžana. Redale su se prilike pred golom Omerbegovića, ali je naš golman sjajno branio. Ipak, napadi Azerbejdžana su se isplatili u 36. minuti kad nakon jedne akcije, vlastitu mrežu pogađa naš Slaven Novoselac za vodstvo Azerbejdžana od 3:2.

Do kraja je Azerbejdžan uspio sačuvati prednost i slaviti pobjedu u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti