Gotova je fudbalska sezona: Prva evropska zemlja kapitulirala u borbi sa pandemijom

Kraj sezone na Malti

Gotova je fudbalska sezona: Prva evropska zemlja kapitulirala u borbi sa pandemijom

A. Beganović
Teme:

Pandemija izazavana korona virusom okončala je fudbalsko prvenstvo na Malti.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Malte održao je danas sjednicu na kojoj se između ostalog raspravljalo i o budućnosti fudbalskih takmičenja u ovoj državi.

Zbog loše situacije izazvane pandemijom, te mjera nametnutih od strane Vlade, čelnici Fudbalskog saveza odlučili su prekinuti prvenstvo.

Kako su svi klubovi odigrali više od 75 posto utakmica, što je zapravo i glavni uslov, proglašen je i prvak. To je Hamrun Spartans koji se tako titule "dokopao" nakon 30 godina čekanja.

Prekinuta su i ostala fudbalska takmičenja, a treba dodati da je i prošla sezona prekinuta, također zbog pandemije, te da je za prvaka proglašena Floriana.

Top Komentari

bk123
Jače lige neće prekidati...a ove manje bitne su stvarno manje bitne. Jače lige čak donose odluke da se djelomično i navijači vraćaju....
6 1
user1571956549
Gdje Sabitaga da ga oglaba Amaru hehe...
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi