Mamić: Gojak me oduševio, izvrstan je

Bh. fudbaler budućnost Dinama

Mamić: Gojak me oduševio, izvrstan je

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Amer Gojak sjajnim nastupima na pripremnim mečevima u Španiji oduševio je Zdravka Mamića.

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama nakon turneje istakao je da je najveće iznenađenje priprema bio Gojak. 

"Gojak me zaista oduševio, izvrstan je, izgleda sjajno na terenu, a tako je mlad. Nema sumnje, najveće je iznenađenje ovih priprema. Djeluje moćno, odlično kontrolira igru", kazao je Mamić u razgovoru za hrvatske medije, te dodao:

"Za otprilike tri godine Dinamo će činiti 99 posto domaćih igrača. To je buduća vizija kluba, to je realno i objektivno. Ovi mladi dečki koji su sada ovdje bit će temelj te buduće momčadi", zaključio je Mamić. 

Podsjetimo, 17-godišnji Gojak u redove Dinama dospio je u ljetnom prijelaznom roku iz sarajevskog Olimpica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.