Mamić igra, Bad Blue Boysi sviraju

Mamić se posuo pepelom nakon saopštenja BBB

Mamić igra, Bad Blue Boysi sviraju

Adnan Beganović

Čovjek koji je otvorio priču o regionalnoj fudbalskoj ligi te bio najglasniji kada je riječ o osnivanju iste, Zdravko Mamić, odjednom je postao protivnik ovog takmičenja koje bi sasvim sigurno njegovom Dinamu možda i najviše donijelo.

Zašto bi Dinamo imao koristi od regionalne lige? Osnovni razlog je taj što uprkos relativno dobrim rezultatima Dinama, Maksimr je u svim susretima HNL-a, izuzev onog sa Hajdukom, sablasno prazan. Utakmice protiv Slavena, Zadra, Šibenika, s Maksimirskih tribina posmatra stotinjak gledalaca, a priznat ćemo svi zajedno, fudbal se igra radi navijača, a ne tamo nekih privatnih interesa. 

Prije nekoliko dana alfa i omega zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, izjavljivao je da je Regionalna liga neminovnost te da bi osnivanje iste mnogo značilo i za njegov klub.

Međutim, karakteristično za Mamića, vrlo brzo je promijenio mišljenje i to samo zbog jednog razloga. Bad Blue Boysi izdali su saopštenje u kojem su naveli da ne žele da njihov voljeni klub igra ligu u kojoj će se takmičiti klubovi iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i Mamić je odmah okrenu ploču.

"Kad sam govorio o regionalnoj ligi, onda sam samo otvorio temu. Uvijek se mora razgovarati, tražiti najbolja rješenja, raspravljati. Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi", rekao je za hrvatske medije Zdravko Mamić i dodao:

"Dinamo nije za regionalnu ligu! Nismo niti za slovenski prijedlog, više nismo ni za što. Mi trebamo čuvati Hrvatsku ligu! Ako će liga brojiti 10 ili 12 klubova, onda je to to. Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenje zakonskih propisa. Dinamu nije potrebna regionalna liga, mi proizvodimo sjajne mlade igrače, naši igrači su temelj hrvatske nacionalne vrste, svake godine igramo europske utakmice. Nama, dakle, nije potrebna nikakva regionalna liga."

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.