Mamić nakon pobjede: Pokazali smo pravo lice

Rijeka pokleknula na Maksimiru

Mamić nakon pobjede: Pokazali smo pravo lice

Dinamo je danas u derbiju 18. kola HNL-a uspio savladati Rijeku s visokih 3:0 i osvojiti naslov jesenjeg prvaka.

Nakon utakmice posebno je raspoložen bio trener Dinama, Zoran Mamić, koji je svojim igračima čestitao na zasluženoj pobjedi.

"Radili smo što smo se dogovorili, osvajali puno drugih lopti što je bilo presudno; posebno po ovako skliskom i teškom terenu. Stvorili smo puno šansi, zabili tri gola iako je Rijeka imala priliku na 0:0 i ko zna kako bi se utakmica razvijala da su zabili. Jako sam sretan i čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi i dosta kvalitetnj utakmici", kazao je Mamić.

Mamić ističe da ovo nije bila najbolja utakmica Dinama u ovoj sezoni.

"Teško je to reći. Odigrali smo dosta utakmica na visokom nivou, ali drago mi je što smo danas pokazali pravo lice protiv konkurenta za osvajanje titule. Pred nama je sada da i posljednje dvije utakmice odigramo na visokom nivou i lijepo okončamo ovu polusezonu", zaključio je Mamić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.