Mamić napustio Al Ain, odmah našao novi klub!

Preuzima najtrofejniji azijski klub

Mamić napustio Al Ain, odmah našao novi klub!

Zoran Mamić iznenađujuće je napustio kormilo Al Aina.

S Al Ainom je u prošloj sezoni Mamić osvojio dvostruku krunu, bio je također i finalist Svjetskog klupskog prvenstva, no ovaj hrvatski strateg sada je odlučio da raskine ugovor i napusti Ujedinjene Arapske Emirate.

Da je došlo do raskida saradnje potvrdio je i Al Ain, koji u svojoj objavi nije obrazložio odluku, a špekuliše se kako je razlog još bogatija ponuda koju je Mamić dobio iz Saudijske Arabije, tačnije tamošnjeg Al Hilala iz Riyada.

Sve je navodno već dogovoreno, Mamić bi trebao potpisati ugovor u narednim danima s Al Hilalom, čiji je bio prvi izbor još nakon što je Jorge Jesus najavio svoj odlazak na kraju sezone. On bi, s druge strane, trebao preuzeti portugalsku Benficu.

Al Hilal je inače najtrofejniji, najbogatiji i najveći klub Saudijske Arabije. Od trenera iz Hrvatske ovaj klub su ranije imali priliku voditi Mirko Jozić i Zlatko Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti